EST ENG RUS

 


     


Kristi Saare külalisloeng

17. aprillil andis 12. klassile loengu tuntud investor Kristi Saare. Ise tutvustab ta end kui investor, ettevõtja, mentor ja rahatarkuse entusiast. Abituriendid kuulsid, mis on rahaga ümberkäimisel oluline meeles pidada ning kuidas alustada investeerimisega. Samuti anti näpunäiteid karjäärivalikute tegemiseks.

Loengu organiseeris õpetaja Kertu Saare


Kunstnik koolitunnis

6.D klassi tunnis käis üks väga huvitav külaline – kunstnik Eleri Paatsi „Tagasi kooli“ projekti raames, kes rääkis oma erialast ja sellest, millega ta tegeleb.

Kutsusime Eleri külla, sest oli vaja innustust ja inspiratsiooni. Kunstnik ei pidanud igavat loengut, vaid andis õpilastele võimaluse praktiliselt harjutada maalimistehnikaid. Kõige meeldejäävaim hetk oli see, et Eleri võttis kaasa topitud looma ning andis õpilastele võimaluse seda katsuda ja pildistada. 

Õpilastel olid ette valmistatud ka küsimused kunstnikule, millistele ta meeleldi vastas. Täname, Eleri!

6.D klassi õpilased ja klassijuhataja


„Uhuuuu“, Tallinna Kristiine Gümnaasiumi robootikameeskond „ÖÖKULLID“ pälvis FIRST LEGO League finaalvõistlusel Meistritiitli

11-17-aastastest poistest ja tüdrukutest koosnev võistkond „Öökullid“ osales 15-16. aprillil toimunud robootikavõistluse FIRST LEGO League Eesti finaalis ja saavutas üle mitmete aastate taaskord esikoha ehk Meistritiili.

 Tallinna Kristiine Gümnaasiumi robootikaringi juhendaja Lauri Viliberti sõnul koosneb tippvõistlus neljast osast. „Esiteks kodutöö ehk meie võistkonna valmisehitud ja eel-programmeeritud robot, mis peab täitma nii palju ülesandeid kui võimalik üksnes 150 sekundiga,“ selgitas Vilibert. Iga meeskond võistleb võistluslaual 3 korda ja parimaks saavutatud tulemuse põhjal moodustub robotimängu edetabel. Sel aastal kujunes robotimäng aga enneolematult põnevaks- kaks meeskonda saavutasid nii teises kui ka kolmandas voorus võrdsed punktid ja võitja selgitamiseks tuli vaadata esimese ehk kõige kehvema vooru tulemusi. Öökullid nõrgim sõit oli aga parem kui konkurentidel ja sellega saavutati ka robotimängus esikoht-sellist parimate viiki või veelgi enam topeltviiki pole Eesti võistluste ajaloos varem nähtud. „Teine ülesanne on teadusprojekt ehk tiimiliikmed peavad leidma ühiskonnas hooaja teemaga seonduva valupunkti, uurima probleemile seni leitud sarnaseid lahendusi, pakkuma sellele uudse lahenduse, võimalusel looma prototüübi ning viie minuti jooksul seda žüriile võimalikult loominguliselt esitlema. Käesoleva hooaja teemaks on elekter ja energia laiemalt ning meie kooli õpilased valisid lahendamiseks vajavaks kitsaskohaks selle, et treeningsaalides leiduvatel treeningmasinatel on palju pöörlevaid osi, mille liikumist saaks ära kasutada elektri tootmiseks- inimesed teevad trenni, miks mitte väärindada seal tekkivat liikumist elektrienergia tootmiseks. Kolmas on kohapeal antav üllatusülesanne, mille lahendamiseks ettenähtud aja jooksul on vaja kiiret taipu ning sageli ka raamist väljas mõtlemist. Viimasena hindab žürii kõikide ülesannete lahendamisel tiimi väärtushinnanguid ja meeskonnatööd, näiteks seda, kuidas õpilased suhtlevad teineteise ja ka konkurentidega ajasurve tingimustes ning muid sotsiaalseid oskusi.“ „Sisuliselt proovivad põhikooliõpilased start-up´ide maailmas ellujäämiseks vajalikku „liftikõnet“ ja üllatusülesande näol kriisisituatsiooni lahendamist,“ lausus Vilibert. FIRST LEGO League on ülemaailmne võistlussari, milles osaleb igal aastal ligi 26 000 meeskonda kõikjalt üle maailma. Võistlussari hõlmab ligi 300 000 õpilast ning ligi 60 000 juhendajat. See võistlus on suurepärane näide sellest, et tänapäeva tehnoloogiamaailmas läbilöömiseks ei piisa ainult hiilgavatest tehnilistest teadmistest, vaid vaja on ka kiiret taipu, ärilist mõtlemist, esinemisjulgust ja suhtlemisoskust. Nii ületab ka kaasaegne tehnoloogiaharidus tänaseks ühe või teise konkreetse eriala piire.“

18-21.mail 2023 esindab meeskond Eestit rahvusvahelisel võistlusel Marokos, Marrakechis.
Õpilasi juhendab Lauri Vilibert


5.b klass projektis „Kokkame koos!“

Projekti eestvedaja on  kooli  toitlustaja Daily. Eesmärgiks oli taimse toidu valmistamine, et  suurendada laste huvi taimse toidu vastu ja tutvustada koolisööklat ning tekitada huvi toidu valmistamise vastu.                                                                           

Õpilased täitsid köögis nõutavaid hügieenireegleid (ühekordne sanitaarriietus). Tutvusid koolisööklaga: kauba vastuvõtmine ja ladustamine laoruumides, nõudepesuruumide ja  seadmetega. Õpilased jagati rühmadesse ja kõikidele anti erinevad ülesanded. Toidutegemise tulemuseks oli maitsev kõrvitsa püreesupp krutoonidega, pasta bolognese ja toorsalat. Enamus õpilasi sõi ja kiitis, et isegi ilma lihata pasta on väga hea. Täname toitlustajat!

Klassijuhataja Anu Rannus


Abiturientidele


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.