EST ENG RUS

 


     


Jalgpallurid tõid karika koju

Meie kooli 3.-5. klasside jalgpallikoondis võitis Kalamaja Põhikoolis peetud Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa meistrivõistlustel esikoha!

Võistkonnas mängisid:

Tagareas vasakult: Merten Jakobson, Erkki Osolainen, Kenneth Kool, Martin Puusepp
Esireas vasakult: Markkus Erikson, Fred Jorro, Eerik Osolainen, Jako Vilba, Märten Jürgenson

Juhendajad: Margus Luik ja Raina Luhakooder


16. mail toimus õuesõppepäev

16. mail toimus ülekooliline õuesõppepäev. Kõik klassid leidsid põnevaid õppimisvõimalusi väljaspool kooli. Järgnevalt mõned näited, missugustesse põnevatesse paikadesse õpilased õppima sattusid. 

1.a ja 1.b võtsid osa Muraste Looduskooli pakutavast programmist  ''Avastusretk looduse igapäevaellu''. 1.a seikles metsarajal ning 1.b avastas rannikuäärset ala. Vaatamata väiksele vihmale oli vahva matkapäev, kus saadi uusi teadmisi,  maitsta jänesekapsast, sääskedega võidelda ning mõnusat pikniku nautida. 

5.a ja 3.c klass käisid Vabaõhumuuseumis ning 3.a katsetas veefiltri tegemist Sääse raamatukogus. 3. b klassi õpilased käisid aga Paunkülas matkamas.

2.b ja 6.b külastasid Silma Õikoda. Õppeprogrammijuht tutvustab tavalisemaid koduloomi ja nende pidamist. Võimalik oli näha šoti mägiveiseid, piimalehmi, lambaid ja kanu. Õpilastele tutvustati loomade pidamiseks vajalikke töid ning loomakasvatuse argipäeva. Looduskooli juures räägiti erinevatest koduloomadest, nende vajalikkusest. Külastame loomaparki ning käisime rannakarjamaadel vaatamas, kuidas veistekari seda hooldab. Õpilastele valmistas rõõmu, kui nad said  lambaid katsuda ja sööta. Kanadele ja kukele oma käega süüa pakkuda. Külastasime veel Koela talumuuseum, mis asub Lääne-Nigula vallas Koela külas. Muuseum paikneb 19. sajandi lõpus ehitatud Lääne-Eesti tüüpi rehielamus. Muuseumis eksponeeriti hulgaliselt rahvapäraseid tööriistu ja tarbeesemeid. Meil  oli võimalus tutvuda lina ja lambavilla tööga nagu vanasti. Loodus oli õrnrohelises rüüs ja õppepäev huvitav ning meeldejääv. 

6.a ja 6.c klassi õpilased külastasid Pärnus asuvat Pernova Loodusmaja ning tutvusid lähemalt mullaelustikuga.

7.a ja 7.b klassi õpilased võtsid aga ette pikema bussireisi Lõuna-Eestisse ning nautisid Taevaskoja kaunist loodust.

8.a ja 8.c klassil avastuslik keskkonnapäev Sagadis ja Altjal. Külastati metsamuuseumi, loodusmajas nuputati puude nimetusi lehtede ja viljade järgi; karvakasuka järgi arvati,  missugusele loomale see võiks kuuluda. Altjal toimus  orinteerumismatk. Õpiti kaardilugemist, nauditi koostööd ja tärkava looduse rohelust.

9.b klassi õpilased võtsid aga ette lausa lennureisi Berliini. Põneval ringsõidul külastati Bergamoti muuseumi, Reichstag valitsushoonet, loomaaeda, spioonimuuseumit ning loomulikult ei jäänud nägemata kurikuulus Berliini müür. 

9.d klass käis ekskursioonil Nida poolsaarel ja Palangas. Vaadati liikuvaid luiteid, düüne, nõiametsa, ristimäge ja delfiinide etendust delfinaariumis. 

11. klass harjutas golfimängimist Niitvälja golfikeskuses.

Tore ja aktiivne päev koolimajast väljas pakkus kõigile rõõmsaid elamusi ja mälestusi!

Tekst: Ilotana Haalen, Raina Luhakooder, Piret Vahtra, Mare Pukk ja Tuuli Särekanno


Erasmus+ projekt „Ecofriendly Robotics“ kohtumine Hispaanias

Mai teisel nädalal külastasid Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 11. klassi õpilased ja õpetajad Reet Allik ja Lauri Vilibert Erasmus + projekti raames Hispaania linnakest Los Barrios, kus kohtusid kuue riigi õpilased ja õpetajad.

Hispaania oli projekti viimane kohtumispaik. Sel korral oli fookuses, kuidas saavad meid robotid aidata jätkusuutliku keskkonna kujundamisel.

Lõõmava Hispaania kuumuse eest leidsime varju koolis, kus õpib igapäevaselt 800 õpilast. Õpilased osalesid hommikuti robootika töötubades, kus tuli ehitada roboteid, mis on abiks prügisorteerimisel, tuletõrjes ning taimede istutamisel.

Võõrustajamaa oli planeerinud imelise kultuuriprogrammi Cadiz-i piirkonnas. Saime sõita väiksemate ja suuremate veesõidukitega. Elamus omaette oli väike matk looduskaitsealale ning jõel sõit kajakiga. Meeskondades olid eri rahvuste esindajad. See andis võimaluse lähemalt tutvuda ja koostööd teha projektis osalevate õpilaste või õpetajatega.

Nädala jooksul külastasime erinevaid antud piirkonna vaatamisväärsusi ning kastsime varbad märjaks Atlandi ookeanis. Mandri-Euroopa lõunapoolseimas tipus Tarifas nägime eemalt müstilisi Musta Mandri mägesid. Aafrika oli sealt 30 km kaugusel. Sel korral jäid Aafrikast Euroopasse lendavad flamingod nägemata, aga midagi peab jääma ka järgmiseks korraks.

Teksti autor: Reet Allik


Tallinna päeva etteütlus

15. mail toimus Tallinna päeva puhul üritus "Tallinna päeva etteütlus 2023". Meie koolist osales üritusel 8.b klass. Kohti välja ei jagatud, kuid meie õpilane Lisa Liselle Metslat tunnustati kui üks parimaid etteütluse kirjutajaid. Ta sai oma etteütluse eest ka Apollo kinkekaardi.

Juhendaja Liina Pärismaa


Infotund 1. klassi lastevanematele

Kolmapäeval, 24.mail, toimub infotund kell 17.00 1. septembril 2023 tulevate õpilaste vanematele.

Päevakord:

  1. Kooli tutvustus. Direktor Tiina Pall
  2. Koolikorraldus, õppekava. Õppejuht Anu Rannus
  3. Valmisolek ja kohanemine 1.klassis. klassiõpetaja Ilotana Haalen
16.30 ja pärast infotundi on võimalik lapsevanematel tutvuda kooliruumidega.

Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.