EST ENG RUS

 


     


Advendikontserdid

Advendiaeg on jõuluootuse aeg ning selle tähistamiseks toimusid esmaspäeval kaks kontserti. Kontserdi muusikalise osa eest hoolitses õpetaja Gert-Ott Kuldpärg. Suur tänu meeleolukate elamuste eest!


Rahatarkuse loeng

Sellest õppeaastast on 6. klasside tunniplaanis uus õppeaine nimega RETK. Nimi kujuneb kolmest teemast, need on rahatarkus, ettevõtlikkus ja karjäär. Sügisest siiani on õpilased saanud teadmisi, kuidas ja miks raha säästa, kuidas targalt kulutada, mida peab teadma laenuvõtmisel või krediitkaardi kasutamisel ning veidi saadi teada ka investeerimisest. Raha teema võeti eile kokku loenguga "Kuidas mitte olla vaene?", kus lektoriks oli LHV Noortepanga projektijuht Laura Raudsepp.

Järgmisena hakatakse käsitlema ettevõtlikkuse teemat, kus õpilased saavad lihtsal viisil harjutada oma ettevõtte loomist, tootmis- ja müügiprotsessi. Uued, põnevad üritused on sellega seoses ees ootamas!

RETKe õpetaja Tuuli Särekanno


Meie võistkond saavutas kombineeritud teatevõistlustes I koha

Meie kooli 5. klasside võistkond saavutas Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa koolide 3.-5. klasside kombineeritud teatevõistlustel I koha! Võidukasse koondisesse kuulusid: Maria Karu, Markkus Erikson, Jako Vilba, Mia Scheer, Luisa Brigitta Palling, Andreas Grossmann, Romili Ehaviir, Gete-Lisell Kuldma, Eerik Osolainen, Ramon Lillemaa ja Markus Lennart Talts.

Koondise panid kokku ning juhendasid Margus Luik ja Raina Luhakooder.


OP-kunstinäitus

Op-kunst arenes välja abstraktsest kunstist ja muutus eriti populaarseks 1960.aastatel. Op-kunst põhineb optilistel efektidel, mis tuleneb inimese taju eripärast. Lihtsate kujundite ja värvuste kordusel maalipinnal on inimese silmale kas rahustav või ärritav mõju, mistõttu maalipind tundub olevat kas tõeliselt ruumiline või värelev. Võib öelda, et op-kunstnike eesmärk oli ruumilisuse või liikuvuse tunde tekitamine maalipinnal. Mõnda op-kunsti teost ei saa üle mõne sekundi vaadata, sest see on silmale niivõrd ärritav. Kunstnik Aili Vint on tänaseks tunnustatud kunstnik ja pedagoog, kelle mitmekülgsele loomingule on omane tehniliste otsingute julgus ja eksperimentaalsus. 1970-ndatel aastatel kujunes temast üks eesti kunsti silmapaistvamaid mariniste. Aili Vindi loometee alglähteks on aga opkunst - ta maalis guaššvärvidega seeria ülirafineeritud toon-toonis abstraktseid “ribalaadis” pilte. Meie kooli näitusel oleme ühendanud op-kunsti ja meie oma Eesti kunstniku Aili Vindi käekirja ja loonud 9 klassiga omanäolised tööd. Head kunstielamust! 9A • 9B • 9C • 9D

Juhendaja Epp Korp kunstiõpetaja


Ole teadlik jäätmete sorteerija

8.c klass osales Keskkonnaameti poolt läbiviidud õppeprogrammis "Jäätmed ringlusesse!" Teavitustunni viis läbi Reet Kristian Keskkonnaametist. Toodi fakte ja näiteid jäätmete hulgast ja ohtlikkusest maailmas. Seletati lahti sagedasemad eksimused olmeprügi sorteerimisel. Toimus praktiline jäätmete sorteerimine. Iga õpilane sai prüginäidise  ja pidi selle õigesse kasti panema.

Koolitus pani mõtlema, kuidas igaüks saab panustada maailma jätkusuutlikkusesse.

Koolituse organiseeris õpetaja Piret Vahtra


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.