EST ENG RUS

 


     


Jõulutervitus Budapestist!

Suurepäraselt esinesid meie kooli õpilased Anastasia 8B ja Sofia Gorbunova 2D iluvõimlemisvõistlustel Budapestis. Esinemine toimus 9.-11.detsenbrini ja osalejaid riike 16. Anastasia saavutas kurikakavas 1.koha, pallikavas 2.koha. Tema õde Sofia tuli koondarvestuses 5.kohale.

Õnnitleme!

 


Vaata Maailma SA teatab:

Rahvusvaheline IT-hariduse nädal KoodiTund leidis aset 5.-11. detsembril ja selle jooksul õppisid tuhanded kooliõpilased üle Eesti programmeerimise algtõdesid. Mängulised tunnid jõudsid ka mitmesse ettevõttesse ja organisatsiooni, mis innustasid oma töötajaid koodi kirjutamist esimest korda proovima. Samuti toimus lastele ja noortele Baltikumi ülene virtuaalne võistlus “Minecrafti eri!”

KoodiTunni nädala jooksul andsid Tagasi Kooli vabatahtlikud külalisõpetajad koolides üle eesti ligi 134 KoodiTundi. Nendes osales ligi 2700 last, kes kehastusid www.code.org veebilehel olevate põnevate mängude kaudu tarkvaraarendajateks ja õppisid kasutama visuaalset programmeerimist, kus kirjalikke koodiridasid asendavad graafilised plokid.

Lisaks vabatahtlikele viisid ligi 30 koolis KoodiTunde läbi ka õpetajad ning nendes osales kokku 3349 koolinoort. 

Üheks silmapaistvamaks programmeerimishuviliseks kooliks osutus Tallinna Kristiine Gümnaasium, kus esmalt õpetati koodi kirjutamist umbes kolmekümnele pedagoogile, kes seejärel andsid oma teadmisi edasi ligi 873 õpilasele.

Kooli haridustehnoloogi ülesandeid täitva Ilotana Haaleni sõnul oli nii õpetajate kui õpilaste tagasiside KoodiTundidele positiivne: “Suutsin erinevatele aineõpetajatele näidata, et koodikiri ei ole ainult digimaailmaga seotud. See nõuab ka heal tasemel funktsionaalset lugemisoskust, loogilist mõtlemist, tähelepanu, orienteerumist, analüüsivõimet ja probleemi lahendamise oskust. Kõike seda said lapsed nendes tundides ka arendada, lahendades põnevaid ülesandeid suure huviga.”


TV10 Olümpiastarti

6. b poiss Oliver Kruuspan saavutas TV 10 Olümpiastarti vabariiklikus finaalis 60 m jooksus 9. koha! Kokku osales 70 sprinterit. Õnnitleme!


Jõuluootuses luulekohvik

6.detsembril toimus traditsiooniline luulekohvik 9.-12.klassidele.Selle aasta nimiautoriteks olid valitud juubilarid Viivi Luik ja Betti Alver.

Ehitud kuused õhtuhämaruses ja kohvikulauad maiustustega tekitasid hubase jõulueelse meeleolu. Luuletekstid olid talviselt karged, mõtlikud ja endasse vaatavad, taustapildid aitasid heita pilku autorite eluhetkedesse.Esinemisvõimaluse sai enamik gümnasiste, igaüks andis endast parima. Luulepõimikute vahel särasid üksikesinejad StevenTeras, Raili Naissaar ja Eliise Allesfeld 12.klassist, õhtu lõpetasid Koidula luulekonkursi koolivooru parimad Kristjan Paloots ja Reijo Põllu 11.klassist.Omaloominguga esines Liis-Marie Järve. Värvikad ja lustlikud olid 9.a klassi mõtteriimid teemal “Ma taham olla...”Pidulikkust lisasid Hanna Tootsi ja Oskar Kase instrumataalpalad. Meeleolukad olid 9b ja 10.klassi muusikalised etteasted.

Luulehetked andsid hingejõudu ja mõtteerksust nii esinejatele kui kuulajatele.

 


EENeti 2016. aasta arvutijoonistuste võistluse võitjad on selgunud!

2016. aasta võistlusel osales 4695 autorit 5396 arvutijoonistusega, autoreid oli 199 koolist, juhendajaid 221

 

I koht  Margit Kunnus 7b  Elu ilma elektrita

Palju õnne!


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.