EST ENG RUS

 


     


Emadepäev

(Foto: Aleks Kibin)

Neljapäeval, 10. mail tähistati Kristiine gümnaasiumis emadepäeva. Õpilased ning õpetajad korraldasid emadele kuus erinevat töötuba. Võimalik oli osaleda bioloogia, gomoku, petanki, kuldvillaku, origami ning nuputamise töötoas. Õhtu lõpetas meeleolukas kontsert, kus esinesid Kristiine kooli laululapsed. Õpilasi juhendasid Kai Rei- Pikajago ja Kadi Voosel. Õhtut juhtisid Madli Kaljo ja Andro Treialt. 

Töötubasid juhendasid Aveliis Post, Aivar Kauge, Arti Lindvest, Anne-Ly Sarapuu, Reet Loit ja Epp Korp.

Galerii (Autor: Aleks Kibin)

 


Loodusainete päev

20. aprillil toimus loodusainete päeval meie koolis mitmeid põnevaid ettevõtmisi. 

Kuues klass tutvus Eesti maapõues leiduvate maavaradega. Uuriti maavarade kaitsmisega ning kasutamisega seotud küsimusi.

Üheteistkümnendikud uurisid matemaatika valemite ja seoste kasutamist loodusteadustes.

Seitsmendikud nautisid teadusetendust, mida viis läbi Tallinna Kristiine Gümnaasiumi keemia ja füüsika õpetaja Janno Puks. Teadusetendustes said õpilased terve tunni jooksul osa efektsetest tossu, värvimuutuste, vahu ja paukudega seotud katsetest. Samuti nähti seda, kuidas mõningaid materjale on võimalik muuta nähtamatuks ja kuidas teha salakirja, mida ainult teatud tingimustel lugeda saab.

Loodusainete päeva bioloogia tunni eesmärgiks oli arendada õpilaste vilumust mikroskoopidega töötamisel. Õpilased omandasid vajalikud võtted iseseisvalt preparaadi valmistamiseks. Bioloogiatund algas mikroskoobi ehituse tutvustuse ja peamiste töövõtete selgitamisega. Peegelvalgustusega mikroskoopide kasutamine preparaatide vaatlemiseks nõuab väga kindlaid töövõtteid ja liigutusi, mida õpilased tunni jooksul omandada said. Samuti oli õpilastel võimalus jälgida erinevate suurenduste mõju vaadeldavate preparaatide detailsusele.

Ajutise preparaadi valmistamiseks kasutasid õpilased erinevaid taimekudesid.

Lisaks vaadeldi püsipreparaate selgrootutest loomadest ning taimekudedest ja tutvuti hüdralooma (Hydra sp.), maksakaani (Fasciola hepatica), ainuraksete vetikate (Volvox sp.) ning erinevate õistaimede kudedega (juure- ja varre ristlõigud).

Loodusainete päeva korraldasid Anu Reha, Aveliis Post, Jana Kosk, Aivar Kauge ja Janno Puks.

 

 


Lava oli vaba

(Foto: Erik Marcus Saarep)

17. aprillil vallutasid Kristiine gümnaasiumi lava 1.-4. klassi õpilased, kes rohkearvulise publiku ees pakkusid loomingulisusest pakatavaid etteasteid. Traditsiooniline Vaba Lava tõi kevadpäeva õhtul vaatajateni üle kolmekümne etteaste. Eriti meeldejääva esinemisega said hakkama Kristiine gümnaasiumi õpetajad, kes lõpetasid õhtu üllatava popurriiga loomariigiga seotud lauludest.

 


Emadepäev

Tallinna Kristiine Gümnaasium kutsub kõiki emasid neljapäeval, 10. mail kell 16.00 -16.45 töötubadesse ning kell 17.00 algavale kontserdile.

Palun registreeri ennast sobivasse töötuppa hiljemalt 6. maiks. Kohtade arv on piiratud. Töötubasid viivad läbi Kristiine kooli suured ja väikesed õpilased ning õpetajad.

Töötubades osalejatel palume koguneda 10. mail hiljemalt kell 15.55 võimlasse.

Valikus on

Bioloogia töötuba

Gomoku töötuba (Gomoku ehk "Viis nuppu ritta" on Jaapani lauamäng)

Petanki töötuba (toimub õues, halva ilma korral kooolimajas)

"Mõistatamine ja nuputamine" töötuba

Kuldvillaku töötuba

Origami töötuba

Registreerida saab siin

 


Võidukad nuputajad

17. aprillil toimus Jakob Westholmi Gümnaasiumis Tallinna koolide teiste klasside õpilastele matemaatika–nuputamisvõistlus „ROSIN“. Rõõmus-Osav-Sõbralik-Innukas-Nuputaja-Võistlusel osales 15 võistkonda.

Meie kooli nuputajad: ARTUR PINDING (2.a), ANDERS RAESTIK (2. c) ja ANNILIIS RAIDMA (2.d) saavutasid esimese koha.

Õpilasi juhendasid Elo Orav, Sille Tuuling ja Reet Loit.


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.