EST ENG RUS

 


     


Kohvikutepäev


Võidukad jalgpallurid

Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosa meistrivõistlustelt 3.-5. klasside poiste jalgpallis tõid meie noormehed koju kulmedalid! Võidukas koosseisus mängisid: Sten  Schyrer, Andreas Kalve, Raul Aron, Nils-Erik  Eelmäe, Alex Leemet, Martin Tomberg, Magnus Loss, Ruben Rahuoja, Karl Joosep  Hallismaa.  


Väärtustagem eesti keele kestmist

22.-24. aprillini toimus Väike- Maarjas ja Rakvere Reaalgümnaasiumis rahvusvaheline konverents „Emakeelne Eesti, emakeelne Euroopa III“. Konverents oli pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale, Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnale ning Georg Lurichile.

Eesti keelt ja eesti meelt väärtustav üritus algas mälestussamba avamisega Georg Lurichile tema sportlike vägitegude ja suursuguse eesti vaimu eest. Esinesid spordiajakirjanikud Paavo Kivine ja Raul Rebane. Järgnes tammede istutamine, kus nimelise puu keeletammikusse sai Wiedemanni keeleauhinna laureaat Reet Kasik. Järgnes kultuuriministri ja vallajuhtide suurejooneline vastuvõtt Väike- Maarja seltsimajas.

23. ja 24. aprillil jätkus konverents ettekannetega Rakvere Reaalgümnaasiumis. Anti ülevaade eesti keeleharidusest ja eesti kirjakeele korraldamisest saja aasta jooksul, räägiti mitmekeelsusest, keelekontaktidest ja keeleteadlikkusest.

Suur au teaduskonverentsil õpilaskonda esindada oli Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 11.klassi õpilastel Silvia Kirillovil ja Eva-Liina Metsaluigel, kes nüüd oskavad kindlasti põhjalikult vastata selle aasta riigikirjandi küsimusele, kuidas noorte keelekasutus aitab säilitada eesti keelt.

Eva-Liina Metsaluik
11.ab klass


8. a klass osales Skype raamatuklubi kohtumisel

16. mail osalesid 8.a klassi õpilased Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas "Skype raamatuklubi" kohtumisel Põhja-Soomes asuva Haapaveden lukio kooli noortega. Skype´i ülekande vahendusel arutleti inglise keeles Rein Raua romaani "Rekonstruktsioon" teemal, mida kumbki pool oli lugenud emakeeles. Teos räägib väga tõsistel teemadel, kuid mõlema riigi noored arvasid, et nad sooviksid lugeda ka raskeid teemasid käsitlevaid raamatuid ning see aitab neil ka päris elus keeruliste teemadega paremini toime tulla.


Meie kooli õpilased olid kohtumiseks ette valmistanud lühikesed powepointi esitlused oma riigi, kooli ja linna kohta, teinud raamatu lõigu põhjal lühinäidendi ja joonistanud kunstiteosed. Õpilasi juhendas klassijuhataja Kristel Jürgenson ja õpetaja Marika Ritso.

Noored leidsid, et tegu oli huvitava kogemusega. See võimaldas neil tutvuda Skype´i ülekande võimalustega ja kohtuda teise riigi noortega.


Esindasime Tallinna Kooliteatrite Riigifestivalil

Eesti Kooliteatrite Riigifestivali algklasside teatritruppide lõppvoor toimus 11.-12.mail Rõngus, kuhu Tallinna Haridusamet saatis pealinna esindama Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 4.b klassi näidendiga „Nukitsamees“ (juhendaja Mare Pukk). 

Etendused toimusid Rõngu Rahvamajas. Seekord astus lavale 250 noort näitlejat üle Eesti. Esindatud olid 14 maakonda, Tartu ja Tallinna linn.
Lavastusi analüüsis asjatundlik žürii, kes andis meie kooli 4.b klassi väga tublidele ja julgetele näitlejatele
ERIPREEMIA etenduse tervikliku kujunduse eest ja

NÄITLEJAPREEMIA KARL ERIK RÜÜTLILE

Teatrifestival oli osavõtu-ja rõõmurohke.

Suured tänud kõikidele vanematele, kes lava kujundamise, dekoratsioonide valmistamise ja nende kohaletoomisega aitasid kaasa meie suurepärasele esinemisele.
Koolikaaslased ja lapsevanemad saavad „Nukitsamehe“ etendust näha kooli kohvikutepäeval, 11.juunil kell 16.00 aulas.

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.