EST ENG RUS

 


     


Ettelugemispäev Tallinna Lastekirjanduse Keskuses

20. oktoobril on Eestis ettelugemise päev ja traditsiooniliselt toimub selle tähistamiseks vabariiklik 4. klasside ettelugemise võistlus. Õpilane Erik Nüüd võitis meie koolivooru ning käis ettelugemas Tallinna Lastekirjandus Keskuses.
 
Sel korral oli raamatute valikut inspireerinud Euroopa kultuuripärandiaasta ja Eesti rahvuslooma valimisel pjedestaali kõrgeima koha vallutanud hunt. Nii loetigi sel aastal võistu hundilugusid (pärimus- ja looduslood, muinas- ja lastejutud hundist). Kahekümne viienda ettelugemise päeva teema oli „Kus hundist räägitakse“. Tallinna koolide 4. klassi õpilaste võistulugemise eelvoor toimus neljapäeval, 18. oktoobril 2018 kell 14.00 Eesti Lastekirjanduse Keskuses.
 
Meie kooli esindas 4.d klassi õpilane Erik Nüüd. Eriku juhendaja oli õpetaja Anne-Ly Sarapuu Erik luges katkendi Ivan Franko raamatust "Siis kui loomad veel rääkisid".
Erik küll esimese kolme hulka ei tulnud ega eriauhinda ei saanud, kuid kiitus siiski väga tublile ja julgele õpilasele!
 
Soovime jätkuvat lugemisrõõmu!​

Ettelugemispäev

Kolmapäeval, 17. oktoobril tähistati Tallinna Kristiine Gümnaasiumis ettelugemispäeva. Ettelugemise päeva eesmärk on tõsta raamatu- ja lugemishuvi ning väärtustada ettelugemist kui kuulajat arendavat lugemisvormi.


Lastekirjanduse keskus on igal aastal pühendanud ettelugemise päeva mingile kindlale teemale. Varasematel aastatel on teemad olnud pühendatud Aino Pervikule, Edgar Valterile, Ellen Niidule, Astrid Lindgrenile ja Hans Christian Andersenile, aga ka loomamuinasjuttudele, spordile, muusikale ning Tallinnale ja ajakirjale Täheke. Tänavuseks teemaks oli “Kus hundist räägitakse”.


Väärtustame jätkuvalt 1994. aastal lastekirjanduse keskuse algatatud ettelugemise traditsiooni. Soovime kogu kooliperele jätkuvat lugemislusti!


Kirjandusest ja elust

Neljapäeval, 18. oktoobril kohtus üheksandikega kirjanik Sass Henno ning räppar Päevakoer. Kohtumise organiseeris Elamusaasta.

 

 


Head tulemused teatejooksus


12.oktoobril toimusid Põhja – Tallinna ja Kristiine linnaosa koolide murdmaateatejooksude võistlused. Meie kooli võistkondadel läks väga hästi. 3.klassi võistkond ja 5.klassi võistkond saavutas 1.koha ning 4.klassi võistkond ja 6.-7.klassi võistkond saavutas 3.koha! Kõik õpilased said medalid ja 1.koha puhul sai kool oma auhinnakogusse kaks karikat.

Võistkondadesse kuulusid:

3.klass: Heidi Matilda Laurits 3a; Mikk Laarmann 3a; Grete – Lii Tamm 3b; Rasmus Rei 3b; Anneli Kikkas 3c; Hanna Truusalu 3c; Kirsika Laide 3c; Karl Roomere 3c; Ralf Jorro 3d; Timmo Heering 3d. Varus: Liisi Vidder 3a ja Mattias Erikson 3b.

4.klass: Ken Gregor Hiiemäe 4a; Mark Hendrik Kukk 4a; Hanna Mia Lehesaar 4a; Laura Kurig 4b; Annie – Alice Voll 4b; Mai Roosi 4c; Andri Vichterstein 4c; Tambet Leima 4c; Sarah Rohula 4d; Erik Nüüd 4d. Varus: Claudia Gasman 4a.

5.klass: Karin Marii Missik 5a; Marian Väli 5a; Mariette Koppel 5b; Oskar Greg Veski 5b; Birgitta Reonda 5c; Raul Aron 5c; Carola Ranniku 5d; Sten Schryer 5d; Lukas Jääger 5d; Kaspar Tagasaar 5d. Varus: Laura Lisette Lepp 5a ja Rico Helandro Puusild 5c.

6.-7.klass: Maria Puusepp 6a; Jan Martin Metsla 6a; Martin Tomberg 6a; Hendrik Sooberg 6a; Berit Laisaar 6b; Kaur Jesper Kukk 6b; Hannaleen Hiob 6c; Maarja Ljadov 6c; Debi Schryer 6c; Kaur Joosep Kivistik 7b.​


Kehalise kasvatuse õpetajad


ÕNNITLEME!


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.